Reset Password

Your search results

Kopaonik Turizam – Sve o Turizmu na Kopaoniku

Kopaonik Turizam – Sportski turizam

Snow park

Snow park se nalazi na na lokaciji između instalacija Malo jezero i Krst. Predstavlja svojevrsnu zabavu za sve generacije freestyle skijaša kao i snowboardera i najveći je park ovakve vrste kod nas, ali i u zemljama u okruženju. Dužina snow parka je 450 m. Opremljen je najsavremenijim elementima, kao i signalizacijom i opremom za bezbednost, a na raspolaganju je kako početnicima, tako i naprednim skijašima i borderima.

Čine ga tri osnovne linije, na kojima svaka od njih ima različite prepreke.

P1:

Start

P2:

Butter box 4 m

Straight box 6 m

Beginner wave jump

P3:

Soft bowl butter box 3 m

Soft bowl box 6 m

Drop in for medium kicker

P4:

Wave butter box 6 m

A frame box 6 m

Kicker 7 m

P5:

Kinked butter box 7 m

Kinked box 9 m

P6:

Kicker 12 m

P7:

Down box 9 m, down rail 9 m

Kopaonik Turizam – Ski staze i žičare

Kopaonik raspolaže sa preko 50 kilometra uređenih alpskih staza od čega su 3 FIS staze za slalom i veleslalom. Staze opslužuje sistem od 24 žičare ukupnog kapciteta 30 000 skijaša na čas što ga svrstava u red najvećih ski centar u ovom delu Evrope. Centar raspolaže sa 1 šestosedom, 7 četvoroseda (4 isklopiva – 6 600 skijaša na čas i 3 obična – 4 200 skijaša na čas), 3 dvosedešnice, 3 ski lifta tipa sidro, 8 ski liftova tipa tanjir i 3 vezna ski lifta. Od staza raspolaže sa 15 lakih, 10 srednjih i 7 teških staza.Ono što je veoma značajno napomenuti je da su sve staze međusobno povezane i udaljene nekoliko desetina metara od centralnog kompleksa hotela (ski to door). Za hotele, apartmane, vikendice i ostale smeštene kapacitete koji su udaljeni od polaznih stanica žičara postoji nekoliko privatnih ski prevoznika koji redovono saobraćaju do početnih stanica žičara.

Pored staza za alpske discipline u predelu Ravnog Kopaonika postoji 20km (rute od 3km, 5km i 10km) uređenih staza za nordijsko skijanje.

Radi bezbednosti na skijalištu organizovana je Gorska služba spasavanja. Ona brine o Vašoj sigurnosti tokom čitave sezone na svim stazama Turističkog Centra Kopaonik. U slučaju potrebe molimo da se obratite najbližem članu GSS-a, recepciji hotela ili dežurnoj službi GSS-a koja dežura 24h.

KARAKTERISTIKE SKI CENTRA
Visina skijaškog centra 1770 m/nv
Visina vrha 2017 m/nv
Najniža polazna tačka 1057 m/nv
Maksimalna visinska razlika 870 m
Najduži spust 3,5 km
Dužina alpkih staza 55 km
Dužina nordijskih staza 20km (10 km, 5 km i 3 km)
Lake staze 15
Srednje 10
Teške 7
Dečije 1
FIS staze (slalom, veleslalom) 3
Broj žičara 25
Šestoseda, četvoroseda (isklopivi + obični) 1, 7 (4 + 3)
Dvoseda 3
Ski lift tipa sidro 3
Ski lift tipa tanjir 8
Vezni ski lift 3